آرتروز مفصل شست دست

آرتروز مفصل شست دست

آنچه در این مطلب می‌خوانید

آرتروز مفصل شست چیست؟

مفصل شست به دلیل شرکت داشتن در انجام بسیاری از امور، بیشتر از سایر مفاصل دست مستعد آرتروز است، به طوری که بعد از شکستگی، آرتروز مفصل شست، شایعترین درگیری می باشد. این عارضه در خانمها شایعتر از آقایان بوده و ممکن است به صورت دو طرفه(در هر دو دست)، یک طرفه(در یک دست) و به دنبال استفاده بیش از حد یا ضربه بروز کند.

 

آرتروز مفصل شست دست
آرتروز مفصل شست دست

فشارهای زیاد به این مفصل کوچک به مرور زمان به سطح مفصلی و رباطهای اطراف آن آسیب میزند، بعد از مدتی با پیشرفت آسیب به دلیل تغییرات دژنراتیو (آرتروزی شدن مفصل)، نیمه دررفتگی در مفصل شست به وجود آمده و  این مفصل به تدریج دچار تغییر شکل و دفورمیتی میشود، در این مرحله حرکات شست با صدای تق تق همراه بوده و قاعده شست برجسته میشود.

 

آرتروز مفصل شست دست

علائم آرتروز شست

مشکل اصلی افراد مبتلا به آرتروز مفصل شست، افزایش درد پس از فعالیتهایی از قبیل گرفتن و نگه داشتن اشیاء به مدت طولانی است. درد معمولا به صورت موضعی یا تیر کشنده، در قاعده شست احساس میشود. بی ثباتی و ضعف بارز دست، تمایل به انداختن اشیاء، حساسیت نسبت به لمس، احساس کرختی و سفتی شست و در برخی موارد وجود تورم، از دیگر علایمی است که در این عارضه به چشم میخورد.

درمان فیزیوتراپی آرتروز مفصل شست دست:

درمان فیزیوتراپی این آسیب با توجه به معاینه تخصصی فیزیوتراپیست و شرایط و وضعیت مفصل شست انجام میشود. معاینه و ارزیابی شامل تاریخچه گیری، نحوه و علت بروز درد، نوع درد، بررسی وجود یا عدم وجود تورم در دست و انگشت و بررسی و انجام تستهای اختصاصی عضلات و مفاصل میشود که توسط فیزیوتراپیست مجرب فیزیوتراپی تخصصی نوین طب انجام میگیرد.

آرتروز مفصل ران

 

مراحل درمان فیزیوتراپی:

درمان پس از معاینه و با توجه به شدت آسیب، با استفاده از مؤثرترین روش آغاز میشود و با توجه به اینکه فیزیوتراپی تخصصی نوین طب دارای تمام تجهیزات پیشرفته و مدرن فیزیوتراپی میباشد بهترین اثر درمانی در کوتاهترین زمان ممکن اتفاق خواهد افتاد.  بخشی از درمان شامل استفاده از

  • جریانهای الکتریکی ضد درد و ضد التهاب
  • لیزر پرتوان
  • تکارتراپی
  • مگنت
  • اولتراسوند
  • ماساژهای درمانی خاص (توسط فیزیوتراپیست باید انجام گیرد) به منظور کاهش درد و التهاب و تسریع پروسه ترمیم
  • استفاده از جریانهای الکتریکی تقویت عضله
  • انجام تمرینات اختصاصی کششی و مقاومتی میشود که با توجه به شدت آسیب، وضعیت مفصل و تشخیص فیزیوتراپیست، نحوه ترتیب و انجام آن مشخص میگردد. به منظور ترمیم سریعتر و ماندگاری بیشتر اثرات درمان در صورت لزوم و تشخیص فیزیوتراپیست میتوان از اسپلینت و کینزیوتیپینگ (kinesiotaping)، چسبهای مخصوص درمانی نیز استفاده کرد.

در مراحل پیشرفته تر و در صورت عدم بهبودی با فیزیوتراپی ممکن است از تزریق کورتیکواستروئید و درمانهای جراحی نیز استفاده شود.

 

 

اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، آموزش‌ها و مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید

novinteb_physiotherapy

کانال تلگرام کلینیک نوین طب را دنبال کنید

novinteb_physiotherapy@

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *