آسیب تاندونهای خارجی آرنج (آرنج تنیس بازان)

آسیب تاندونهای خارجی آرنج

آنچه در این مطلب می‌خوانید

آسیب تاندونهای خارجی آرنج (آرنج تنیس بازان):

آرنج تنیس بازان، شایعترین عارضه آرنج است که هم در آسیبهای ورزشی و هم در سنین بین 30-50 سال به دلیل تغییرات بافتی دیده میشود. در این آسیب، تاندون های عضلات در قسمت خارجی آرنج، ملتهب شده و علایمی مانند درد و تیر کشیدن در طول ساعد ایجاد میکند. بیشترین فشاری که به تاندون این عضلات وارد میشود هنگامی است که حرکتی با وضعیت آرنج صاف و خم بودن مچ دست و چرخش ساعد انجام میشود، همچنین چرخش بیش از حد ساعد نیز میتواند باعث کشیدگی و التهاب این عضلات شود.

 

آسیب تاندونهای خارجی آرنج

 

آسیب تاندونهای خارجی آرنج

مراحل آسیب تنیس البو:

آسیب تاندونهای خارجی آرنج که معمولا به دلیل استفاده بیش از حد از آرنج و مچ دست ایجاد میگردد به 3 درجه تقسیم میشود:

درجه اول شامل احساس درد و آزردگی در خارج آرنج و در حین فعالیت است که به دلیل تحریک تاندونها، التهاب، درد و ترمیم ناکامل تاندون شروع شده و غالبا به آن توجه نمیشود؛ همین امر سبب پیشرفت آسیب و وارد شدن به درجه 2 میشود.

درجه دوم شامل درد به سمت پایین ساعد تا مچ دست و یا به سمت بالا تا بازو است که حین کار کردن ایجاد شده و سبب افزایش درد و آزردگی در ناحیه خارجی آرنج میشود و بعد از فعالیت نیز باقی می ماند. در این حالت قسمت خارجی آرنج ملتهب شده و نسبت به لمس حساس است.

در درجه سوم فعالیتهای ساده و روزمره مانند باز کردن در بطری، باز کردن در ساختمان و دست دادن نیز دردناک و مشکل است. ادامه فعالیتها در این مرحله میتواند عوارض ثانویه ای نظیر درد در شانه نیز ایجاد کند؛ زیرا عضلات شانه برای جبران ناتوانی آرنج وارد عمل میشوند. در ادامه اگر درمان خوبی برای این آسیب انجام نگیرد، میتواند سبب تغییرات آرتروزی در مفاصل آرنج شود.

 

آسیب تاندونهای خارجی آرنج

علایم تنیس البو:

محل درد بر روی انتهای خارجی استخوان بازو بوده و این منطقه نسبت به لمس، حساس میباشد. ماهیت درد از درد مبهم در حین استراحت تا در تیرکشنده در حین فعالیت، متغیر است و ممکن است تا وسط ساعد نیز کشیده شود. فعالیتهایی همچون گرفتن اشیاء، چلاندن دستمال، باز و بسته کردن درب بطری سبب افزایش درد در قسمت خارجی آرنج میشود.

درمان تنیس البو:

اکثر التهابات تاندون آرنج به صورت مزمن هستند که درمانهایی از قبیل فیزیوتراپی و تزریق انجام میشود، اما اگر به صورت حاد بروز کند، علاوه بر درمانهای فوق، از بی حرکتی با کمک اسپلینت مخصوص (آرنج بند) نیز استفاده میشود.

به طور کلی، هدف از درمان آسیب تاندونهای خارجی آرنج (آرنج تنیس بازان)، کاهش روند التهابی و درد و اسپاسم، تسریع پروسه ترمیم، تشکیل کلاژن، برگرداندن دامنه حرکتی طبیعی و بدون درد و برگرداندن قدرت طبیعی و انعطاف پذیری عضلات و تاندونهای مرتبط به آسیب می باشد که این اهداف به کمک درمان فیزیوتراپی در فیزیوتراپی تخصصی نوین طب تحقق می یابد.

آسیب تاندونهای خارجی آرنج

درمان فیزیوتراپی تنیس البو:

درمان فیزیوتراپی این آسیب با توجه به معاینه تخصصی فیزیوتراپیست و شرایط و وضعیت مفصل آرنج انجام میشود. معاینه و ارزیانی التهاب تاندون عضلات آرنج شامل تاریخچه گیری، علت بروز و ماهیت درد، لمس تاندون و عضلات و انجام تستهای اختصاصی میشود که توسط فیزیوتراپیست مجرب فیزیوتراپی تخصصی نوین طب انجام میگیرد. درمان پس از معاینه و با توجه به شدت آسیب، با استفاده از مؤثرترین روش آغاز میشود که با توجه به اینکه فیزیوتراپی تخصصی نوین طب دارای تمام تجهیزات پیشرفته و مدرن فیزیوتراپی میباشد بهترین اثر درمانی در کوتاهترین زمان ممکن اتفاق خواهد افتاد.  بخشی از درمان شامل

  • یخ گذاری
  • استراحت
  • استفاده از جریانهای الکتریکی ضد درد و ضد التهاب
  • لیزر پرتوان
  • تکارتراپی
  • مگنت
  • اولتراسوند
  • ماساژهای درمانی خاص (توسط فیزیوتراپیست باید انجام گیرد)
  • شاک ویو
  • جریانهای الکتریکی تقویت عضله
  • انجام تمرینات اختصاصی کششی و مقاومتی میشود که با توجه به شدت آسیب، وضعیت مفصل و تشخیص فیزیوتراپیست، نحوه ترتیب و انجام آن مشخص میگردد.  به منظور ترمیم سریعتر و ماندگاری بیشتر اثرات درمان میتوان در صورت لزوم و تشخیص فیزیوتراپیست از کینزیوتیپینگ (kinesiotaping)، چسبهای مخصوص درمانی نیز استفاده کرد.

چند توصیه به ورزشکاران تنیس باز:

  • از راکتی استفاده کنید که قطر دسته آن بیشتر از راکتهای معمولی باشد.
  • از راکتی استفاده کنید که رشته های آن انعطاف پذیری بیشتری نسبت به راکتهای معمولی باشد.
  • از مرکز راکت به توپ ضربه بزنید.
  • از راکتی استفاده کنید که تنشن رشته های آن کمتر از حالت معمول باشد.

اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، آموزش‌ها و مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید

novinteb_physiotherapy

کانال تلگرام کلینیک نوین طب را دنبال کنید

novinteb_physiotherapy@

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *